Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poohlédnutí za výstavním rokem 2022

... shrnutí uplynulého roku a to co nás v něm potkalo. Více v příspevku.

article preview

Vážení návštěvníci našich internetových stránek, přátelé, kamarádi a kolegové chovatelé.

V tomto příspěvku bych se chtěl pozastavit nad výstavními úspěchy naší ChS v uplynulém roce 2022 a tím, co nás v tomto roce potkalo.

Jak již jistě mnozí z Vás četli v našem poohlédnutí za rokem 2021 tak víte, že pro nás výstavní sezóna předčasně skončila díky nečekaným osobním zdravotním důvodům, které se vyžádaly chirurgický zákrok a následnou delší dobu neschopnosti a rekonvalescence. Tyto zdravotní problémy se protáhly až do první čtvrtiny roku 2022.

Jak to tak již bohužel bývá, nic není dokonalé a po proběhlé rekonvalescenci jsem zjistil, že chirurgický výkon nebyl zrovna proveden dvakrát ideálně a tudíž jsem byl nucen naplánovat opravný výkon na začátek druhého čtvrtletí. Tento výkon se musel odložit, jelikož se objevily dlouhodobě přehlížené problémy pohybové soustavy, díky kterým jsem nemohl opravný výkon podstoupit a musel jej přeložit na třetí čtvrtletí. Mezi tím se u nás vystřídaly různé civilizační choroby a samozřejmě i všemi „oblíbený“ Covid.

Opravné operace jsem se v září konečně dočkal. Podstoupil ji a po proběhlé neschopnosti a rekonvalescenci musím říci, že jsem, oproti původnímu stavu, spokojen, avšak stále s přetrvávající vadou, kterou bych, pokud to půjde a lékaři mi to při kontrole schválí, chtěl nechat napravit letos.

Co se týká našich tří „mamutích“ slečen?

Jessi se nám opět na jaře nepodařilo nechat zabřeznout a tak jsme její možnou neplodnost museli řešit komplexní prohlídkou a vyšetřením. Vyšetření dopadlo v celku dobře, dostali jsme pro ni ATB a uvidíme, zda se nám zadaří. V září jsme ji, vzhledem k mé, před pár dny prodělané opravné operaci, nemohli krýt.

Polly na jarní Klubové výstavě pořádané KCHSBP v Němčicích u Kolína podstoupila bonitaci a následně byla zařazena jako chovná. V září jsme se ji pokusily krýt a 16.11.2022 se nám ze spojení s krycím psem Ch. Alpine Dream Berlfort narodil náš dlouho očekávaný vrh „A“.

A náš puberťák Wiki? Ta si v roce 2022 výstav také moc, vzhledem k mým zdravotním problémům neužila. To vlastně ani jedna z našich holek.

Pokud se na uplynulý rok podívám komplexně, mohli jsme podstoupit pouze to, co pro nás bylo nejdůležitější.

Toto by bylo asi vše k poohlédnutí se za uplynulou výstavní sezonou 2022 a k tomu, co nás v této sezoně potkalo a s čím jsme se museli poprat.

 

Do té budoucí, resp. již současné, výstavní sezony a roku 2023 bych Vám rád za celou naši ChS popřál hodně zdraví, štěstí, lásky, osobních i pracovních úspěchů.

 

P.S.: Snad se již brzy společně shledáme ve výstavním kruhu.

 

 
 

Poslední fotografie




Statistiky

Online: 1
Celkem: 73875
Měsíc: 2618
Den: 109